Summa sidvisningar

05 mars, 2010

Vårprogram 2010

Här kommer vårens material. I år är det många frågetecken angående tider och platser i programmet men ni ska få mer information så fort vi har bestämt ordentligt. Kom ihåg att anmäla er till mig för Ingers vandring redan på lördag(6/3)!



Lördag 13 mars

Arkeologisk vandring med Inger Zangarelli.

1. 9.00 träffas vi vid caféet på järnvägsstationen i Ponte S. Giovanni.

2. 9.20 tar vi bilarna till parkeringen vid ”la tomba dei Volumni” i Ponte S. Giovanni.

3. Efter det besöket åker vi upp och parkerar i närheten av Piazzale Europa varifrån vi sedan tar rulltrappan upp till S. Domenico.

4. Efter ett kort besök i S. Domenico ser vi valda delar av ”il Museo Archeologico Nazionale”.

5. Ca 13.30 blir det lunch på ”l’Antica Trattoria delle Volte”. Vi får antipasto + primo eller secondo + efterrätt + vatten, vin och kaffe för € 20.

Inträdena är gratis för alla under 18 och över 65 år och klubben bjuder övriga medlemmar på inträdet.

Hör av dig till Karin Haglund via telefon eller andry.karin@alice.it) senast på lördag (den 6 mars) och anmäl dig till restaurang och / eller vandring (kom ihåg att meddela om någon av dem du anmäler går in gratis, dvs inte är i åldern 19-64 år!). Ta på dig bekväma skor!


Mitten av april

Berättarkväll: Naturmedicin och zonterapi. Vi får ”hälsotips” av Tina Flindt och Cecilia Larsson. Tid och plats meddelas längre fram.


Fredag 30 april


Valborgsmässofirande för hela familjen hos Margareta Danielsson ute i Bevagna. Mer information kommer längre fram.



Någon gång i maj

Konsert-konferens med Stefano Ragni i Aula Magna, Università per Stranieri. Mer information kommer längre fram.


I början av juni

Midsommarfest hos Nina och Peppe Roscini, Loc. Poggiolo, Castiglione della Valle. Mer information kommer längre fram.


Lördag 3 juli

Kl. 21.00

Konsert med Skoghalls kyrkokör i S. Maria Maggiore, Assisi. Kören består av 40 personer och kommer att sjunga ny svensk kyrkomusik, Händel, värmländsk musik m.m.


I mitten av september

Kräftskiva hos Nina Roscini. Mer information kommer längre fram.



Vi passar på att tipsa om handarbetsutställningen som äger rum i Valtopina den 3 och 4 september. Hör av er till Margareta Danielsson om ni vill ha mer information.



Kom ihåg att respektera de anmälningsdatum som ni får nu och längre fram så att vi kan planera aktiviteterna ordentligt.



Årets andra bokklubb hålls hemma hos Maria Staffansson torsdagen den 11 mars kl. 20.00. Hör av dig senast på måndag (den 8 mars) och berätta om du kommer eller inte. Välkomna!



Nästa barnträff har vår nya ordförande, Ulrika Elfström, erbjudit sig att ta hand om någon gång före Påsk för att göra lite Påskpyssel. Alla som är med i barngruppen kommer att kontaktas när dagen har bestämts.

1 kommentar:

  1. Vad härligt med en svensk förening. Har själv bott på Sicilien nu i 6 år, men här finns vad jag vet ingen svensk förening än...

    Är ofta uppe i Umbrien- "Italiens gröna hjärta". Min sambos far håller på att renovera en hel by där - Postignano och vi har även några vänner som har ett supermysigt litet hotel - Borgo di Carpiano...

    Kanske ska starta upp en svensk förening på sicilien, men först måste jag få igång mitt hundhem för gatuhundar...

    Kram på er!

    SvaraRadera