På årsmötet hade Karin med sig en fantastisk kladdkaka.Här kommer receptet!
CHOKLADKAKA
150 g smör 150 g choklad 2 dl socker 3 ägg 2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175°. Smält smör och choklad tillsammans. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i chokladblandningen och mjölet. Smörj och bröa (ströbröd eller kokosflingor) en rund form, ca 26 cm ø, med löstagbar kant. Häll i smeten.
Enligt receptet: grädda i ca 15 minuter. Den ska vara lite kladdig.
Som jag gör (men min form är bara 24 cm, kakan blir alltså högre men mindre): efter ca 20 minuter lägger jag aluminiumfolie över och fortsätter att grädda i 20-30 minuter till. Kakan ska vara rätt så kladdig (känn med en tandpetare), för den är inte god om den är för torr, men den ska inte vara ”bara smet” heller. Prova dig fram! När den har svalnat ställer jag den i frysen (ta först ut den ur formen och skär den i bitar om du inte ska bjuda på hela på en gång). Låt den helst stå där i några timmar. Sen tar du ut hela eller de bitar du behöver en timme i förväg.
03 mars, 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar